eksjo_nu
loading...

Kalender

Aktuellt

Starta eget på sommarlovet!

Testa på att starta eget företag i sommar med UngDrive. Du kan göra det själv eller med dina vänner. Tjäna pengar på din egna idé och var din egna chef i sommar. Du behöver inte ha en idé klar, vi hjälper till där. Du får 1500 kronor i startkapital så du lättare kommer igång. Coachning sker av riktiga företagare som coachar dig under sommaren. 
 Läs mer och ansök

Nationella företagsakuten

Du som har akuta problem i ditt företagande med anledning av covid -19 kan få rådgivning av Nationella företagsakuten. Telefonjouren svarar på dina frågor kring stöd och regelverk, finansiering, personal, juridik, hälsa, ägarfrågor samt konkurs och rekonstruktion. Företagsakutens rådgivare har lång erfarenhet av företagande och av rådgivning till företag i kris. Vid behov kan konsulter inom olika expertområden hyras in. Nationella företagsakuten har också en webbplats, med bland annat "Frågor & svar.
Telefonlinjen 010-241 13 00 är öppen vardagar kl. 8-16.

Ansök om korttidsarbete

Nu kan företag att ansöka om korttidsarbete. På Tillväxtverkets hemsida hittar du information, webbtest, som visar om du har rätt till stöd, samt en beräkningshjälp. När ansökan är lämnat hanteras den av handläggare. Det är viktigare att göra en korrekt ansökan än att ansöka snabbt. Alla som uppfyller kraven kommer att få stöd.

Aktuell information till företagare

Via verksamt.se får vi löpande information från myndigheter som är viktig för dig som företagare.
Region Jönköpings sektor för innovation och företagande har samlat information som kan vara till hjälp för dig som företagare.
Här finns uppgifter från Almi för dig som behöver finansiellt stöd på grund av krisen.
Du kan alltid höra av dig till oss på Eksjö.nu (se kontaktuppgifter nedan). Vi finns till för våra medlemmar, inte minst i kristider.

Nya regler vid sjukdom

Regeringen har kommit med flera nya förslag som ska underlätta för dig som företagare när dina anställda blir sjuka. Läs mer

Nya företagare i styrelsen

I samband med årsstämman den 24 mars valdes Ola Davidsson, Hults Företagarförening och Johan Karlsson, Mariannelunds Företagarförening in som suppleanter. Här finns hela styrelsen

Svenska kyrkans samtalsstöd  

Eksjö.nu och Svenska kyrkan gör nu gemensam sak för att stötta de människor som har behov av extra stöd i form av samtal med anledning av Covid -19.
Behöver du någon att prata med? Då är du välkommen att kontakta någon av prästerna:
Igge Alenius 0381-662305
Anders Gustafsson 0381-662307
Karolina Bäckström 0381-662304
Tina Fridare 0381-662320
Josefin Lindström 0381-662310

Utbildning om psykisk ohälsa

Med anledning av Covid -19 erbjuder Region Jönköpings län och RäddSamF nu en kostnadsfri utbildning om psykisk ohälsa och suicid. Utbildningen riktar sig till den som möter människor som på olika sätt drabbats av pandemin. Kursen är cirka 4 timmar och genomförs med mindre grupper i luftiga lokaler. Intresseanmälan skickas till marie.brask@eksjo.se

Förtur för medflyttande partner

En ny digital plattform, två projektledare, personligt engagemang och ett gott värdskap ska hjälpa arbetsgivarna att hitta spetskompetens och nya invånare att etablera sig i Eksjö, Vimmerby och Hultsfreds kommuner. Nu är rekryteringsprojektet Förtur - framgångsrik medflyttarservice igång på riktigt. Näringslivsenheterna och 17 arbetsgivare deltar i ett helt unikt samarbete. Läs mer 

Eksjö kommun får ca fem miljoner kronor från Europeiska socialfonden för Småland och Öarna i syfte att hjälpa företagen med kompetensutveckling. Projektet #Attraktiv industri vänder sig till små och stora företag inom industrin och ska utbilda anställda. Projektet omfattar fyra kommuner; Eksjö, Sävsjö, Aneby och Vetlanda. Utifrån projektledare Desirée Källqvists kartläggning skräddarsys utbildningarna efter företagens behov. Målet är att öka företagens och branschernas attraktion genom att visa på utvecklingsmöjligheter inom tillverkningsindustrin.
Läs mer

Science Park

Eksjö kommun har ett samarbete med Science Park som innebär att vi kan koppla på hela länets resurser i innovationssystemet för de bolag vi arbetar med. Science Park coachar årligen över 1 000 personer med idéer kring nya produkter, tjänster och processer, vilket leder till 300 nya företagsstarter i länet. Vi driver en inkubator med plats för 18 bolag per år och ett såddkapitalbolag. Vi är delägare i ett riskkapitalbolagoch grundare av ett investerarnätverk. Under 2013 attraherade vi över 45 miljoner kronor i kapital till våra bolag. Vi driver också projektet Innovation Runway – en extern innovationsresurs för företag i Jönköpings Län som vill inventera idéer, problem, möjligheter och teknologier för att skapa affärer och tillväxt.

Vi utvecklar näringslivet

Marie Brask
VD / Chef näringslivsenheten
Tel: 0381-368 22
Mobil: 070-256 44 08
marie.brask@eksjo.se

Ida Fredman
Affärsutvecklare
Science Park
Tel: 0381-36271
Mobil: 072-547 8382
ida.fredman@eksjo.se 

Jennie Heimdal
Näringslivsutvecklare
Besöksnäring
Handeln 
Tel:072-2470296
jennie.heimdal@eksjo.se
Carina Eldåker
Projektledare
TUFF Landsbygd
& FÖRTUR
Tel: 070-619 04 33
carina.eldaker@eksjo.se

Desiree Källqvist
Projektledare
Attraktiv Industri
Tel: 070 245 5450
desiree.kallqvist@eksjo.se

Maria Lindholm
Projektkoordinator
Tel: 0381-368 20
Mobil: 073-082 20 96
maria.lindholm@eksjo.se

Carina Engqvist
Administratör
Brevet hemifrån
Tel: 070 261 0240
carina@bokstavligt.nu

Prenumerera på vårt nyhetsbrev