eksjo_nu

Tidigare pristagare - Årets landsbygdsföretag

2018 Spakarps Plantskola
Det gäller att följa sina drömmar…. Företaget har visat på hur man kan använda sig av gårdens miljö för att utveckla en verksamhet som genererar både nytänkande, arbetstillfällen och inspiration på landsbygden. Kunder hittar, och återkommer lätt till ett företag med ett härligt engagemang, stor kunskap och mycket god service. Mervärdet i företagets utbud är dessutom väl anpassat för Höglandet.  Helheten gör just detta landsbygdsföretag unikt.   

2017 - Helge Lundbergs Livs, Hjältevad
Årets landsbygdsföretag är en viktig aktör i Eksjö kommuns centrala delar. Med såväl livsmedelsförsäljning, manuell chark, egentillverkad korv och skinka, samt ombud åt Apoteket, Systembolaget, Posten och Svenska spel är de en betydande butik för landsbygden. Helge Lundbergs Livs har inte bara egna arbetstillfällen, de är viktiga för andra arbetare och företagare på landsbygden. Med en hög servicenivå och trevligt mottagande är det alltid en fröjd att åka dit och handla.

2016 - Christina och Marcus Henrysson, Slättna gård: Marcus och Christine har utvecklat Slättna från ett traditionellt lantbruk till att bli ett modernt landsbygdsföretag med flera ben att stå på.

2015 Ethels Bakstuga
2014 Norrby Ängar
2013 Familjen Källner, Torsjö gård
2012 Sven Sjökvists Skogsavverkning AB
2011 Monica och Lennart Swärdh.  Paradis Gård,