eksjo_nu

Tidigare pristagare

2018 Markus Kyllenbeck, Reveljen AB
Landsbygdens utveckling är beroende av entreprenörer! Genom sitt samhällsengagemang i kombination med stor erfarenhet från affärsvärlden lyckas Årets Företagare med ”omöjliga” bedrifter år efter år. Årets företagare är entreprenören som snabbt tar chansen när den uppkommer och enträget håller fast vid tanken på att lyckas ända fram till målgång. Vilket nu sätter Eksjö kommun och Mariannelund på den globala världskartan. Årets Företagare har genom att lyssna på omgivningen satt ihop pusselbitar och i samverkan med seriösa investerare skapat en jättesatsning i Mariannelund. Där industrifastigheter som annars riskerat att förfalla blir istället hemvist för ny teknologi i Mariannelund. Entreprenören äger och driver bland annat Reveljen Fastighets AB.

2017 Mikael Wiktorsson, Mariannelunds maskin och reparationsverkstad
Årets företagare är en person som med kreativitet och problemlösning i fokus levererar högkvalitativa servicetjänster till både små och stora kunder. Med ett gediget hantverkskunnande och en stor portion serviceanda har företagaren utvecklat sitt bolag som vuxit i stadig takt för att idag vara en självklar aktör i Eksjö kommun. Med ett helhjärtat engagemang i sin hembygd bidrar företagaren med både kunskap och tid för att utveckla bygden, skolan och företaget. Själv säger han att han ”kan lite om mycket”.

2016, Magnus Östberg, Fem Punkter
Årets företagare är ett företag som hjälper andra att nå ut, synas, erövra och äga marknader, både på nätet och offline. De har anställt de skarpaste medarbetarna, satsat och vuxit och är numera en välkänd aktör på Höglandet. Årets företagare ser till att hushållen kan följa trender, sommar-höst-vinter och vår med sitt vällästa magasin Eksjö & Co.

2015, Eksjö Bilaffär
Med hårt arbete, passion och målmedvetenhet har företaget blivit en exceptionell framgång. Bröderna har visat detta genom att sedan starten av sitt företag ständigt växa. Både gällande utveckling av verksamheten, omsättningen, antal anställda och lokalytan. De skapar förutsättningar för framtida tillväxt. Detta görs även genom god kundvård och service, och vårdande av sitt varumärke.

2014, Mats och Anders Jacobsson, Eksjö Motorcentrum AB är Årets Företagare 2014
Dessa båda bröder har visat prov på att vara kreativa och i lågkonjunktur vågat satsa på att utveckla sin hobbyverkstad till en bilverkstad på heltid. I denna verksamhet har de även satsat på bilförsäljning med mycket gott resultat.

2013 Per, Leif och Sven Ytterell, Smålands Stålgjuteri
Motivering: Per, Leif och Sven Ytterell driver ett familjeföretag som trots rådande konjunktur har utvecklats positivt de senaste åren tack vare långsiktiga strategier. Genom företagsförvärv och kloka investeringar med bland annat större produktionsyta ser företaget ljust på framtiden. Bröderna är engagerade företagare och är goda förebilder för andra.

2012 Lars-Evert Johansson och Per-Anders Johansson, JL Byggtjänst
Motivering: ”Med god företags-anda och sund ekonomi har företaget överlevt och utvecklats under flera år, i en stark konkurrensutsatt marknad. En finurlig småländsk anda präglar företaget som ständigt hittar nya lösningar på problem och därmed fått flera ben att stå på genom åren.”

2011  Susanne Stjernberg, Stjernbergs skafferi
Motivering: ”Årets Företagare 2011 har trots sina unga år en lång erfarenhet av eget företagande. Hon har genom kreativitet, omtänksamhet och positivitet visat att vara ung på landsbygden inte är något hinder för att utveckla en stabil och välmående verksamhet med flera anställda.
Susanne Stjernberg och hela hennes Stjernbergs Skafferi är en förebild värd både uppskattning och uppmärksamhet!”

2010 – – –
Organisationen Företagarna som ansvarar för utnämningen av Årets företagare ändrade reglerna 2010. Från och med 2011 görs utnämningarna utifrån föregående års resultat – precis som tidigare, men får innevarande års pris.

2009 Fredrik Leiner, Borgs skor
Motivering: ”Fredrik Leiner blev år 2009 tvåa i utnämningen ”Sveriges skohandlare” för sitt kreativa arbete med att på kort tid utveckla sin verksamhet. Fredrik gör ett fantastiskt arbete som lockar besökare från hela Småland genom att tillhandahålla fotriktiga skor till den modemedvetna kunden, vilket i sin tur är till gagn för hela Eksjö kommun.”

2008 Pierre Nordek, Johan Andersson, Fredrik Nilsson och Henrik Ek, Eksjö Lantbruksservice AB
2007 Cecilia Jonsson och Johan Zedig, Mariannelunds Karamellkokeri AB
2006 Patrik Kinnbom och Mikael Sjödal, Eken Care AB
2005 Conny, Christer, Leila och Stig Eskilsson, Elektroservice Stig Eskilsson AB
2004 Nicklas Gerhardsson, Ingarps Trävaror AB
2003 Anders Lindholm, Eksjöhus AB
2002 Kent Gustafsson och Carina Gustafsson Capetillo, Gilbert Gustafssons Entreprenad AB
2001 Göran Axelsson, G. Axelssons Elektriska AB
2000 Per Axelsson, Ekboms i Eksjö AB
1999 Erik Lundin, Eksjö Specialsvets AB
1998 Hans Björknerth, Svenska Fälg AB
1997 – – –
1996 Tina Järnland, Geddeholms Callcenter AB
1995 Göran Henriksson, Olsbergs Hydraulics AB
1994 Björn Carlström och Claes Andersson, Eksjö Maskin & Truck AB
1993 Bengt Wiman, Becker Acroma KB
1992 Thomas Adolfsson och Torvald Strandh, TT Modellprodukter AB
1991 P-O Stenberg, Söderhamn Eriksson AB