eksjo_nu

Årets företagare 2019: Filip Hjelmland, Hjelmland Racing AB

Årets företagare är trots sin ringa ålder redan en erfaren företagare. Med en sällan skåda positivitet väljer han att se de svåraste motgångar som en möjlighet att utvecklas. Han är allt annat än bitter! Hans vardag är en noga avvägd balans mellan full gas och noggrant strategiarbete i företaget. Han skapar konkurrensfördelar i varje enskild detalj - i allt från teknik till mental träning. Han bygger sitt eget varumärke samtidigt som han framgångsrikt vårdar såväl teamet som sponsorerna och nästa generation inom sin sport. Hans arbetsplats är både Norden och Europa. Oavsett var han befinner sig förmedlar han en genuin stolthet för sin hemort och placerar Eksjö kommun på kartan. Årets företagare 2019 i Eksjö kommun är Mariannelundssonen och speedwayföraren Filip Hjelmland.

Filip Hjelmland utsågs under 2020 till Årets Unga Företagare i Jönköpings län.

Utmärkelsen delas ut till en företagare som under året utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Duktiga företagare bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att samhället utvecklas. Kandidaterna måste klara vissa formella krav som intresseorganisationen Företagarna sätter upp. Dessa formella krav är nationella och gäller lika för alla företag oavsett kommun eller region.

Priset årets företagare delas ut av Föreningen företagarna Höglandet. För att komma ifråga ska företaget vara nominerat och det är fritt fram för alla att nominera vilket företag man vill.
Årets nomineringstid har gått ut, men du kan alltid nominera en kandiat nästa år!

Nomineringsblanketter:
Årets Företagare 
Årets Unga Företagare